Rozwiąż w liczbach rzeczywistych
licealistka: Nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego, pomocy
(a+b)3=27c
∧
(a+c)3=27b
∧
(c+b)3=27a
25 wrz 14:07
sushi_ gg6397228:
czy taka byla tresc zadania czy te rownania sama ulozylas
25 wrz 14:35
Vax: Zadanie praktycznie takie samo co 1 z tegorocznego 1 etapu OMa, więc nie odpisywać proszę.
25 wrz 14:39
Trivial: Czemu nie odpisywać?
25 wrz 14:42
Kejti: Vax pozbywa się konkurencji
25 wrz 14:43
Vax: Bo pokazując w jaki sposób można rozwiązań to zadanie bezpośrednio pokazuje się, jak rozwiązać
zadanie z olimpiady
25 wrz 14:43
Tomek.Noah: Bo to nie etyczne
25 wrz 14:44
Trivial: Vax, podpowiedz tylko, czy to zadanie jest bardzo rachunkowe? Czy może umiarkowanie rachunkowe?
A może w ogóle nie jest rachunkowe?
25 wrz 14:45
Vax: Są różne sposoby..

No ale można zrobić tak, gdzie praktycznie w ogóle rachunków nie ma.
25 wrz 14:46
Trivial: Ja zrobiłem sposobem umiarkowanie rachunkowym. I się zastanawiam, czy jest prostszy.
25 wrz 14:47
Kejti: a ja się zaliczę na śmierć..
25 wrz 14:51