Procenty w gimnazjum
procentowy FILIP : 


Hej ! Proszę o pomoc w zadaniu z procentami + tłumacznie
pod koniec XX wieku przyrost naturalny w polsce wynosil około 0,9 promila .oznacza to ,że
liczba ludności polski wzrastała rocznie o około 0,9 promila w 1999 roku w polsce żyło 38,6
mln ludzi .oblicz ilu mieszkańców miala polska w 2000 a 1998 roku
Proszę o pomoc

! Rozwiazanie + tłumaczenie
24 wrz 23:44
FILIPEK: Pomożecie


?
25 wrz 00:14
VEVO: czyli 0.09%
2000r − 38,6 * 1.09 =
1998r− 38,6 * 0.91=
25 wrz 12:18
VEVO: pomyliłem się
1998r robi się tak:
x * 1,09=38,6
25 wrz 12:24