:(
;(: Dla jakich wartości parametru m wartości funkcji f(x) = (m−1)x2 + (2−2m)x + m −2 są dla
każdego x∊R większe od odpowiednich wartości funkcji g(x) = (2−3m)x − 2
24 wrz 19:01
;(: Dla jakich wartości parametru m wartości funkcji f(x) = (m−1)x2 + (2−2m)x + m −2 są dla
każdego x∊R większe od odpowiednich wartości funkcji g(x) = (2−3m)x − 2
24 wrz 19:02
Eta:
rozwiąż nierówność f(x) > g(x) dla x€R
otrzymasz (m−1)x
2+mx+m >0 dla xęR
zatem:
a>0 a<0
i lub i
Δ<0 Δ<0
jako odp. podaj sumę obydwu rozwiązań
powodzenia
24 wrz 19:32
24 wrz 22:01
Eta:
sushi ..... nie widziałam tego postu
24 wrz 22:28