dane są zbiory: A={x∈R: l x-4 l ≥7} B={x∈R: x^2>0}
Piotrek: dane są zbiory: A={x∈R: l x-4 l ≥7} B={x∈R: x2>0} Zaznacz na osi:
a) zbiór A
b) zbiór B
c) zbiór C=B\A
8 mar 18:04
Eta:
A: x - 4 ≥ 7 lub x - 4 ≤ - 7
x ≥ 11 lub x ≤ -3
A=[( -∞, - 3> U < 11,∞)]
B: x2 >0 to x€ ( - ∞, 0) U ( 0,∞)
B = [ (-∞, 0) U ( 0,∞)]
C= B \A czyli zbiór tych elementów , które należą do B
i nie należą do A
C= [(-3,0)U(0,1)]
Na osi zaznacz sam to już proste!
8 mar 23:44
Ryszard: Dane są zbiory A = {x ∊ R: 6 − 3x > 0}, B = {x ∊ R: 2x ≥ 3}, C = <0;6>
a) A iloczyn B
b) A − B
c) (A u C) iloczyn C
25 kwi 22:03
lll:
18 lis 21:43
Jolanta: A: 6−3x>0 B: 2x≥3. C=[0,6]
A=(−
∞,2)
| | 1 | |
a)A Iloczyn B. Zaznaczamy na osi oba zbiory Część wspolna [1 |
| ,2) |
| | 2 | |
| | 1 | |
b)A\B =(−∞,1 |
| )od zbiór A odejmujemy to co należy do zbioru B |
| | 2 | |
C) AvC=(−
∞,6].
(AvC)Iloczyn C=[0,6]
18 lis 22:44