Trzy zadania!!
Megi: prosze o rozwiązanie tych oto zadań :
1.rozwiąż równanie :
2x do kwadratu + 7x +3 /x+3 = 1
2.narysuj wykres funkcji ; y=2x−1 + 3 + równania asymptot ,miejsce zerowe
3.rozwiąz ciąg arytmetyczny; gdzie a5=8 , a12=6
a) oblicz a1 i r
b)oblicz sn ( sumę)
24 wrz 18:59
Megi: 1.rozwiąż równanie :
2x do kwadratu + 7x +3 /x+3 = 1
2.narysuj wykres funkcji ; y=2x−1 + 3 + równania asymptot ,miejsce zerowe
3.rozwiąz ciąg arytmetyczny; gdzie a5=8 , a12=6
a) oblicz a1 i r
b)oblicz sn ( sumę)
24 wrz 19:08
Ted:
1 Moim zdaniem równanie 2x2 + 7x + 3x+3=1 nie posiada pierwiastków rzeczywistych
czy ktoś sądzi inaczej?
25 wrz 11:10
Kejti: Wolfram się z Tobą zgadza.
25 wrz 11:20
25 wrz 11:23
Ted:
Wolfram alpha rozpatruje taką formę: 2x2 + 7x + xx + 3 − 1−ni pies to ni wydra,a
gdyby porównać to do zera to zupełnie nie to zadanie co Megi
A konsekwencją faktu,że równanie 3−stopnia nie posiada pierwiastka rzeczywistego,jest i to,
że nie posiada także pierwiastków urojonych
Czyli Kejti zafunduj sobie patrzałki!
26 wrz 08:09