Liczbą odwrotną do liczby a jest?
nn: a= 123 − 1,2 * 912
24 wrz 17:58
ICSP:
hi hi
24 wrz 18:00
pomagacz:
musisz policzyć wszystko, pozamieniaj na ułamki niewłaściwe, posprowadzaj do wspólnego
mianownika, najpierw wymnóż, później odejmij, a na końcu musisz odwrócić otrzymany ułamek
24 wrz 18:02
Vizer: | | 5 | | 6 | | 9 | | 5 | | 9 | | 50 | | 27 | | 23 | |
a= |
| − |
| * |
| = |
| − |
| = |
| − |
| = |
| |
| | 3 | | 5 | | 12 | | 3 | | 10 | | 30 | | 30 | | 30 | |
24 wrz 18:06
nn: czyli to będzie tak... 53 − 1210 * 912 dobrze zaczęte?
24 wrz 18:08
nn: dziękuję...wynik faktycznie wyszedł dobry
24 wrz 18:09