matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód trójkąta
Aśku:
Oblicz obwód trójkąta. o1: ( r1, O1) o2: ( r2, O2) o3 : ( 7, O3) I O1O2I= r1+r2 I O1O3I = 7−r1 IO2O3I = 7 −r2 I jak dalej obliczyć te długości?
24 wrz 15:51