Oblicz obwód trójkąta.
Aśku:

o1: ( r1, O1)
o2: ( r2, O2)
o3 : ( 7, O3)
I O1O2I= r1+r2
I O1O3I = 7−r1
IO2O3I = 7 −r2
I jak dalej obliczyć te długości?
24 wrz 15:43
Basia: czegoś tu brakuje; coś jeszcze musi być powiedziane w treści zadania
24 wrz 15:48
Aśku: Dwa okręgi styczne zewnętrznie są jednocześnie styczne wewnętrznie do trzeciego okręgo o
promieniu 7cm. Środki tych okręgów wyznaczają trójkąt O1O2O3. Oblicz obwód tego trójkąta.
24 wrz 15:53
Basia:

przecież tu jest nieskończenie wiele różnych możliwości (patrz rysunek)
musi być jakaś informacja dodatkowa
24 wrz 18:03