funkcja
pax: jaki punkt nie należy do wykresu funkcji f(x)= ( 2
√2−3)x+1
błagam o pomoc
24 wrz 13:34
sushi_ gg6397228:
trzeba podstawic z odpowiedzi pod "x" liczbe i sprawdzic czy "y" wyjdzie taki sam jak stoi obok
"x" w podanych odpowiedziach
24 wrz 13:43
paula: czy jeżeli wyszło mi ze 1=1 to będzie to poprawna odpowiedź?
24 wrz 13:47
sushi_ gg6397228:
jezeli mamy punkt (0, 1)
f(0)= (....)* 0 +1
f(0)= 1 == 1 wiec (0,1) jest punktem należacym do wykresu
24 wrz 13:51
pax: czyli dobrze wyliczylam, dziekuje
24 wrz 13:52