trygonometria
..: Wykaż, że dla kąta ostrego α prawdziwa jest tożsamość:
a. cosα − cosα sin2α = cos3α
24 wrz 13:09
ICSP: L = cosα − cosαsin2α = cosα(1−sin2α) = cosα*cos2α = cos3α = P
24 wrz 13:12
sushi_ gg6397228:
cos3 x= cos x *cos2x dla koloru czerwonego zastosuj 1−trygonometryczna
24 wrz 13:15
..: Wielkie dzięki! Wszystko juz jest jasne!
24 wrz 13:20
..: No i pozostałe przykłady poszły mi gładko. Niestety z tym ostatnim nie moge dac sobie rady:
24 wrz 13:34
sushi_ gg6397228:
| | sin x | |
zamien tangensa na |
| , wspolny mianownik + 1−trygonometryczna |
| | cos x | |
24 wrz 13:38