matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w najprostszej postaci
pogodynka:
x−y
,gdy x=2 −pierw trzeciego stopna 54, y= 2−pierw 45
5
3
√
2
24 wrz 12:59
sushi_ gg6397228:
najpierw zacznij od wyciagniecia czynnika przed znak pieriwastka
x−y
x
y
=
−
podstawiasz pod"x" i pod "y" (cos sie skroci)
5
3
√
2
5
3
√
2
5
3
√
2
24 wrz 13:05