matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwględna
mariusz:
rozwiązać równanie z wart. bezwgl. 2|x−2| +3|2x−2|=4 czy można to robić tak
: x−2=0 2x−2=0 x=2 2x=2 x=1 i teraz rozpatrzyć w 3 przedziałach?
24 wrz 12:47
luk18:
tak
24 wrz 12:50
mariusz:
dzięki
24 wrz 13:18