wykaż
pogodynka: Wykaż ze liczba a jest mniejsza od liczby b jesli : a=10 do 2010+1 pod kreska 10 do 2011−1 b=
10do2011+1 pod kreska 10 do 2010 −1
24 wrz 11:43
pogodynka: Dla każdej liczby rzeczywistej x prawdziwa jest równość:
A) pierw(x−1)do drugiej =|x−1| B) pierw (x−1)do drugiej =|x|−1 C) pierw (x−1)=|x−1| D) pierw
(x−1) do drugiej =−x +1
24 wrz 11:46
Vizer: | | 102010+1 | | 102010*10 | |
a= |
| = |
| =10 |
| | 102011−1 | | 102010 | |
| | 102011+1 | | 102009*103 | |
b= |
| = |
| =1000 |
| | 102010−1 | | 102009 | |
b>a
24 wrz 11:56