.
Asia: Zbiór A jest zbiorem rozwiązań pewnej nierówności I x − a I < d , gdzie x jest niewiadomą.
Podaj liczby a i d, jeżeli :
a) A = (−∞;−1> ∪<1,+∞)
b) A = (−∞;0> ∪<10;+∞)
c) A = (−∞;2> ∪<8,+∞)
zaczynam powtórki maturalne, i przede mną cała masa zadań m.inn z wartości bezwględnej. Całkiem
mnie przyćmiło, że tak powiem, i nie wiem jak to zrobić. Jak na razie wystarczy jeśli ktoś
rozwiąże podpunkt a, tak żebym załapała tylko w jaki sposób mam wyznaczyć te liczby, i wtedy
raczej bez problemu sobie poradze z pozostałymi dwoma. Z góry dziękuję za pomoc

function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
23 wrz 18:38
Asia: z góry przepraszam za to coś, co się samo dopisuje na końcu..
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
23 wrz 18:38
Asia: 
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
23 wrz 18:59
ZKS:
|x − a|
≥ d tak powinno chyba być.
x
1 < x
2
d = −x
1 + a = x
2 − a
a)
d = −(−1) + 0 = 1
|x | ≥ 1
23 wrz 19:14
kora: na jakiej zasadzie są te wyżej opisane wzory na d i a?
28 wrz 17:53
Mila:

| 1 | |
| d − połowa długości przedziału |
| 2 | |
a− środek przedziału
|x−0|≥1
28 wrz 22:11