wielomiany
xxx: Wielomian opisany równaniem y=x
2+bx+4 nie ma miejsc zerowych wtedy i tylko wtedy, gdy
23 wrz 00:13
Jack:
wykorzystaj deltę.
23 wrz 00:13
Gustlik: Δ<0
Δ=b2−16
b2−16<0 → rozwiąż teraz tę nierówność.
23 wrz 00:30
........: ale chyba musi byc jeszcze ze wierzcholek lezy pod albo nad osia
23 wrz 10:02
........: ale chyba musi byc jeszcze ze wierzcholek lezy pod albo nad osia
23 wrz 10:02
23 wrz 11:25
nika: Pierwiastkami wielomianu w(x)= x2+bx+c są liczby −6 i 3. Parametry b i c wielomianu sa równe
27 wrz 15:44