matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pompoc
gabi7:
y=2(x-1)(x+6) zadana funkcje przekształć z postaci iloczynowej do kanonicznej
8 mar 17:28
kaz:
postać kanonicza y=a(x-p)
2
+q mnożysz wszystko,liczysz Δ p=-b/2a q=-Δ/4a
8 mar 17:48