matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stopień wielomianu
xxx:
Dane są wielomiany opisane wzorami W(x)=(2x
4
+x)(x
3
−1) i G(x)= −2x
4
−5x−7. Stopień wielomianu W(x) x G(x) jest równy ?
23 wrz 00:06
rączka:
2x
4
*x
3
=2x
7
2x
7
*(−2x)
4
=−4x
11
czyli stopień jest 11
23 wrz 00:08