matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie - pomocy!
lenka93:
proszę o pomoc: równanie mające postać |x+a|=b ma dwa rozwiązania: −2,2 oraz 6. wyznacz liczby a i b
22 wrz 21:07
Eta:
6−2,2
a=
=.....
2
b= 6−a = a +2,2=.....
22 wrz 23:29