??
Patryk: które wyrazy ciągu sa ujemne
np a
n=n
2−5n−10
<0 dobrze zapisane
22 wrz 20:07
Mateusz: tak i rozwiązujesz nierownosc
22 wrz 20:08
Patryk: ok dzięki
22 wrz 20:09
Mateusz: no i pamiętaj ze n∊N+
22 wrz 20:09
Patryk: czyli jak bede miał x
1=−a x
2=b to wynik tylko b
22 wrz 20:10
Vizer: −a to nie jest liczba ujemna.
22 wrz 20:12
VEVO: nie, z wartości ujemnych tej funkcji wybierasz tylko cyfry naturalne ...
22 wrz 20:12
Mateusz: nie nie rysujesz wykres tak jakbys rozwiązywał normalną nierownosc kwadratową i wypisujesz z
tego przedziału liczby naturalne bez początku i konca przedziału tj (a,b) bez a i bez b
22 wrz 20:13
Patryk: aha
22 wrz 20:14