matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria! proszę i pomoc ;)
Pamm:
Oblicz: sinα−cosα, wiedząc, że sinα*cosα=0,25
22 wrz 18:34
Trivial:
sinα−cosα = x /
2
sin
2
α + cos
2
α −2sinαcosα = x
2
1 − 2*0.25 = x
2
x
2
= 0.5
√
2
x = ±
2
22 wrz 18:51
Pamm:
dzięki wielkie!
22 wrz 18:52