zadanie z procentami 1 gim.
didi: hej procenty 1 gimnazjum


! szubkoooo!
a) o 20 zł mniej niż 400 zł −− o ile to procent mniej ?
jak to obliczyc
b) o 2 kg wiecej niz 0 kg − o ile to procent wiecej ?
jk to obliczyc
22 wrz 18:01
pomagacz:
a)
400 − 100%
400 − 20 − x%
−−−−−−−−−−−−−−
100% − 95% = 5%
b)
0kg − 100%
2kg − x%
−−−−−−−−−−−
| | 2 * 100 | |
x = |
| = sprzeczność albo źle przepisane zadanie |
| | 0 | |
22 wrz 18:09
didi: żle przepisane ma byc 50 kg
22 wrz 18:18
Trivial: szubkooooo
22 wrz 18:26
didi: Trivel problem


?
22 wrz 18:45