matematyka dyskretna
Grzesiek: witam. mam takie zadanka z matematyki dyskretnej ale nie wiem jak to zrobić

a) jak można szybkim sposobem rozpisać 11
5 (chodzi o działanie)
| | | | | |
b) | + | =6 jak to rozwiązać  |
| | | |
c) narysować wykres funkcji 3*e
−2x − 8*e
−6x
d) oraz jak wykonać działanie n
5−n=5p (z indukcji matematycznej)
dla mnie jest to czarna magia


z góry dziękuje za pomoc
22 wrz 17:28
sushi_ gg6397228:
a)zobacz na trojkat Pascala dla n=5
b) rozpisac symbol Newtona
c) zrobic pochodne, asymptoty, granice
22 wrz 21:34
Trivial:
sushi, mógłbyś napisać co masz na myśli w a), bo sam się głowię...
22 wrz 21:48
Trivial:
OK już wiem.
22 wrz 21:49