prosze o pomoc
misia: wyznacz pierwiastki wielomianu W(x)=(x do kwadratu−25)(x−6)(x+4)
22 wrz 17:19
VEVO: a co to takiego pierwiastek jest?
22 wrz 17:20
VEVO: x2=25
x=5 ⋀ x=−5
x−6=0
x=6
x+4=0
x=−4
prostszego zadania nauczyciel wam zadać nie mógł
22 wrz 17:22
Vizer:
x2=25
x=5 ⋁ x=−5
22 wrz 17:30
misia: no hehe dzieki bardzo
22 wrz 17:37
ICSP: VEVO ty nie wiesz co to jest pierwiastek
22 wrz 17:49
VEVO: no skoro misia się zastanawia nad pierwiastkami takiego równania , to albo pierwszy raz takie
równanie rozwiązuje albo po prostu nie zna terminologii
22 wrz 17:53
misia: wiem co to jest pierwiastek
23 wrz 10:46