matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
natka:
Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x(x do kwadratu−25)(x−6)(x+4)
22 wrz 17:17
Eta:
W(x) = (x
2
−25)(x−6)(x+4) = (x−5)(x+5)(x−6)(x+4) x=... x =... x=... x=...
23 wrz 23:37