matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz skalę podobieństwa
monika :
jak wyznaczyć skale podobieństwa trójkąta jeżeli bok AB=14 a AC=8 B'C'=6 C'A'=2,5
22 wrz 16:55
Adept:
P
A
B
C
Δ
A
B
C
∼ Δ
A
'
B
'
C
'
⇒
= 10,24 ,k=3,2
P
A
'
B
'
C
'
22 wrz 17:21