awdawda
karolajn: Na rysunku obok przedstawiono trójkąt równoramienny o podstawie AB i wierzchołkach A(0,0),
B(x0), gdzie x0>0 oraz C należącym do paraboli y=x2+1
a) Podaj wzór wielomianu opisującego pole tego trójkąta w zależności od x0. Jaka jest
dziedzina tej funkcji?
b) wyznacz współrzędne wierzchołków B i C tego trójkąta, jeśli jego pole jest równe 10.
22 wrz 16:23
karolajn:
22 wrz 16:37
karolajn:
22 wrz 16:48
karolajn: wiem tylko, że AB=a=2x0
22 wrz 16:57
karolajn: źle, wydaje mi się że będzie AB=a=x0
22 wrz 16:57
karolajn: ktoś mi pomoże ?
22 wrz 17:11
lolek:
22 wrz 17:22
karolajn:
22 wrz 18:03