matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
zielone:
Dana jest funkcja określona wzorem f(x) = cosx −
√
3
*sinx. Naszkicuj wykres funkcji f. Dotarłam do tego momentu, że przekształciłam funkcję f do f(x)=2cos(x+60
o
), tyle że teraz nie wiem jak się zabrać za rysowanie... Pomóżcie
22 wrz 16:01
Kejti:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=cosx+-+sqrt%283%29*sinx
22 wrz 16:49
xXx:
2
cos − zbiór wartości: <−2, 2>
π
π
(x+
) − wykres funkcji przesuń o
w lewo
3
3
22 wrz 17:32