matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
kasia:
Wykaż, że ciąg a
n
jest geometryczny:
5
n+1
a
n
=
3
n
22 wrz 14:18
Vax:
a
n+1
5
n+2
3
n
5
=
*
=
, iloraz stały czyli ciąg
a
n
3
n+1
5
n+1
3
geometryczny.
22 wrz 14:21
sushi_ gg6397228:
a
n+1
=
stała liczba niezależna od "n"
a
n
podstaw i policz
22 wrz 14:21