pomuzcie
zachłopotana : trójkąt abc i a'b'c' o wymiarach ab12cm ac7cm a trójkąt a' b'c' a'c' 4cm a a'c'3.5cm i mam
obliczyć skalę podobieństwa a'b'c' do trójkąta abc
obliczyć obwód trójkąta a'b'c'
obliczyć stosunek obwodów i pól danych trójkątów
22 wrz 13:55
think:

dwa razy napisałaś a'c' i nie jestem pewna o które boki chodzi, jeśli o te które oznaczyłam to:
wtedy a'b' = 12*k = ...
stosunek obwodów = k
stosunek pól = k
2
22 wrz 14:01
zachłopotana : juz narysowałam tak jak powinno byc
22 wrz 14:08
think: czyli zgadza się to z moimi przypuszczeniami
22 wrz 14:09
Trivial:
Ale na przyszłość: 'pomóżcie'.
22 wrz 14:10
zachłopotana : narysowałam 2 zadanie
22 wrz 14:27
sushi_ gg6397228:
to robisz tak samo; tutaj masz sciage co i jak; wiec policz i daj do sprawdzenia a nie czekasz
na gotowca
22 wrz 14:30
zachłopotana :

tam jest 3.5
i muszę wyznaczyć skale podobieństwa trójkąta a'b'c' do trójkąta abc
obliczyć obwód trójkąta a'b'c'
obliczyć stosunek obwodów i pól trójkątów
22 wrz 14:38
sushi_ gg6397228:
juz dostalas odpowiedz o 14.01 i dalej to samo męczysz
22 wrz 14:40
zachłopotana : tak
22 wrz 14:45
zachłopotana : nie lubie geometri poprostu nie kumam jej i tyle
22 wrz 14:47
sushi_ gg6397228:
kum kum to robią żaby
dostalas gotowe wzory−−> tylko podstawic liczby i po kłopocie
22 wrz 14:50
zachłopotana : dziekuje
22 wrz 15:17
lol: lol
16 sty 18:15