matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka
jaro:
Czy mógł by mi ktoś wyjaśnić jak trzeba rozwiązywać zadania tego typu
(n+1)!n!
(n−1)!
(n+1)!(n−1)!
(n!)
2
21 wrz 22:58
Vax:
https://matematykaszkolna.pl/forum/102487.html
21 wrz 23:00
Anna:
n+1)!n!
(n−1)!(n+1)n*n!
=
= n!(n+1)n= (n+1)!n
(n−1)!
(n−1)!
(n+1)!(n−1)!
n!(n+1)(n−1)!
n+1
=
=
(n!)
2
n! (n−1)!n
n
21 wrz 23:47