mógłby ktoś wytłumaczyć?
Róża: oblicz: 811log(w podstawie logarytmu 4) 9 −8log(w podstawie logarytmu2) √6
21 wrz 20:11
sushi_ gg6397228:
podstawa logarytmu log {a} 5 ===loga 5
popraw i bedzie mozna cos tam dojrzec
21 wrz 20:20
sushi_ gg6397228:
tylko nie rob spacji i daj kreske dolna miedzy log i "{a} "
21 wrz 20:24
Róża: 81<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">1log4
21 wrz 21:46
Róża: eh dobra nie chce mi sie tego przepisywać, już wole sama to rozkminić
21 wrz 21:49
sushi_ gg6397228:
811log4 9 − 8log2 √6= 81log9 4 − 8log2 √6=
= 92log9 4 − 23log2 √6=
dalsze wskazowki
a* logb c= logb ca
aloga b = b
21 wrz 21:50
ZKS:
811 / log49 − 8log2√6 = 812log814 − 83log8√6 = 16 − 6√6
21 wrz 21:51
Róża: w odpowiedzi jest −11
21 wrz 22:59
sushi_ gg6397228:
to zobacz czy dobrze zostal przepisany przyklad
21 wrz 23:09