matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag geometryczny
palineczkaaa92:
Ciąg a
n
jest ciagiem geometrycznym. majac dane a
1
i q zapisz 5 kolejnych poczatkowych wyrazów ciagu: a) a
1
=3 q=2 b) a
1
=−2 q=3 c) a
1
=1 q=−2
21 wrz 20:04
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
21 wrz 20:05