parametr m
zadanie: wyznacz wszystkie wartosci parametru m dla ktorych............
x
2−2x+1=2mx+m
2
x
2−2x+1−2mx−m
2=0
x
2−2x−2mx−m
2+1=0
x
2−2(1+m)x−m
2+1=0 dobrze to jest wyliczone

21 wrz 18:41
ZKS:
Tak.
21 wrz 18:44
zadanie: dzieki
no wlasnie bo czasami sa takie zadania ze trzeba uporzadkowac najpierw tylko trzeba wiedziec co
bo na przyklad raz trzeba m a raz x skad mam wiedziec kiedy co?
21 wrz 18:51
zadanie:
21 wrz 20:07
exowny: Nie ma tak, że w tym zadaniu raz m, a raz x. M jest uzależnione od x i musisz uporządkować
stopniami przy x'ie.
21 wrz 20:24