matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory Viete'a
555.k:
x13+x23= czy mógłby mi to ktoś rozwiązac? korzystając ze wzorów Viete'a
21 wrz 18:27
Basia:
x
1
3
+ x
2
3
= (x
1
+x
2
)(x
1
2
− x
1
*x
2
+x
2
2
) = (x
1
+x
2
)[ (x
1
2
+x
2
)
2
− 2x
1
*x
2
− x
1
*x
2
] dokończ
21 wrz 18:34