Funkcja logarytmiczna
Fifi: Narysuj wykres funkcji i omów własności
f(x)= −log1/3x + 1
x=1/3 y=0
x=1 y=1
x=3 y=2
x=6 y=3
Czy to jest dobrze?
21 wrz 16:44
Vizer: Żeby łatwo można było narysować taką funkcję najlepiej zacząć od funkcji podstawowej. W tym
przypadku będzie to g(x)=log13x. Później przekształcać wykres.
21 wrz 16:50
Fifi: Dzięki za cenna radę

A jak przekształcam z uwagi na ten minus przed logarytmem? Bo to +1 to ok, tylko ten minus.
21 wrz 16:56
Vizer: Odbijasz wykres względem osi OX.
21 wrz 16:57
Fifi: Dzięki wielkie
21 wrz 17:11