całki nieoznaczone
Piotr student:
Zadanie dla Ety
Oblicz całkę:
20 wrz 22:26
Piotr student: ZKS, Trivial, Eta pomóżcie mi proszę
20 wrz 22:41
Trivial: Rozpisz wzorami skróconego mnożenia i podziel wyraz po wyrazie.
20 wrz 22:47
Eta:
| | (x2−1)3 | | x6−3x4+3x2−1 | | 1 | |
∫ |
| dx=∫ |
| dx=∫( x5−3x3+3x2− |
| )dx= |
| | x | | x | | x | |
= ............. dokończ
20 wrz 22:49
Mateusz: Widze ze rozwiązujesz zadania z Krysickiego mam nadzieje ze chociaz tez czytasz co widzisz w
liczniku
20 wrz 22:50
Mateusz: Znów sie spozniłem ma prawie na tacy
20 wrz 22:50
Eta:
20 wrz 22:53
Piotr student: rozpisuję (x2)3−3*(x2)2*1+3*x2*11−13
20 wrz 22:59
Eta:
tak
20 wrz 23:02
Piotr student: | | 1 | | x6 | | x4 | | x2 | |
∫x5 dx−∫3x3 dx+∫3xdx− ∫ |
| dx= |
| −3 |
| +3 |
| −lnIxI+c |
| | x | | 6 | | 4 | | 2 | |
20 wrz 23:14
Eta:
można ładniej zapisać
20 wrz 23:20
Eta:
pomyłkowo wpisałam x
3 zamiast x
2
20 wrz 23:22