całki nieoznaczone
Piotr student: Zadanie dla
Ety
Obliczyć całkę:
20 wrz 21:23
ZKS:
Zauważ że 2x = (x
2 + 1)' czyli
| 1 | | 2x | | 1 | |
| ∫ |
| dx = |
| ln(x2 + 1) + C |
| 2 | | x2 + 1 | | 2 | |
20 wrz 21:36
Eta:
20 wrz 21:39
ZKS:
20 wrz 21:48
Piotr student:
podstawiam 1+x
2=t
2x dx=dt/:2
20 wrz 21:50
Piotr student: 12 przez dt przez t proszę niech ktoś mi napiszę chodzi mi żeby napisać to na klawiaturze
20 wrz 22:03
20 wrz 22:09
Piotr student: Eta mogłabyś mi to napisać na klawiaturze jak to napisać bardzo cię proszę
20 wrz 22:22
Basia:
U { u {1}{2} dt } { t }
| | 12dt | |
oczywiście piszesz bez spacji i masz |
| |
| | t | |
21 wrz 09:27