co robie sie w tym przypadku ?
Patryk: | | 9 | |
16X* 16 + 16x+16x= |
| (chcialem usunąc te dwa 16x i zrobic 2+16) ale chyba to nie |
| | 8 | |
działa
20 wrz 21:21
krystek: A ile to jest 16Δ+Δ+Δ=Δ(16+1+1)?
20 wrz 21:26
Patryk: nie rozumiem
20 wrz 21:29
ZKS:
Może lepiej wygląda na jabłuszkach.

16 *

+

+

= 18 *

.
20 wrz 21:30
Vizer: Wyciągnij 16x przed nawias.
20 wrz 21:31
Vizer:
20 wrz 21:31
ZKS:
Obrazowo zawsze najlepiej.
20 wrz 21:32
Patryk: aha
20 wrz 21:33
Patryk: 16x(1*16+1+1) ?
20 wrz 21:34
ZKS:
Dokładnie czyli ... * 16x?
20 wrz 21:37
Patryk: 18* 16x
20 wrz 21:38
Patryk: zgadza sie dzięki
20 wrz 21:40