matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczniki
michal:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28a%2B1%29x%2B%28a-1%29y%3D+a^2%2B1%2C+%28a-1%29x%2B%28a%2B1%29y%3Da^2-1%2C+x*y%3E%3D0
Jak dojść do obliczenia x i y? Bo W mi wyszło 4a, Wx= 2a(a+1) a Wy=2a(a−1) Dzieląc Wx przez W itd. nie dojdę do rozwiązania
20 wrz 20:52