matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
xxx:
−3x+1
Rozwiąż równanie :
−2(x−
1
3
)−
1
2
=
3
20 wrz 20:49
M:
10 mar 15:58
Mei Lin:
2
1
−3x+1
−2x+
−
=
3
2
3
4
3
−3x+1
−2x+
−
=
6
6
3
1
−3x+1
−2x+
=
/(*6)
6
3
−12x+1=−6x+2 −6x=1
1
x=−
6
10 mar 18:30