matematykaszkolna.pl
trojkaty. mela.: majac dane katy A, B, C trojkata ABC, oblicz miare kata: a) miedzy dwusieczna kata wewnetrznego kata A i dwusieczna kata zewnetrznego przy wierzcholku B b) miedzy wysokoscia opuszczona z wierzcholka B i dwusieczna kata zewnetrznego przy wierzcholku A. jesli komus to pomoze to w a) x = kat C/2 b) kat A/2 prosze o pomoc. nic mi nie wychodzi.
8 mar 13:41
Eta: Już policzone w poprzednim poście( pewnie to też Twój post)
8 mar 23:26
Basia: Oczywiście, że tak ! do własnych postów nawet nie chce się zajrzeć emotikonka I Ty się Eto dziwiłaś wczoraj, że tak długo i cierpliwie pomagam Xeni ! Ta dziewczyna starała się odpowiedzieć na każde pytanie (że ma braki straszne to inna sprawa), starała się zrozumieć i na podstawie przykładów, które jej pokazałam liczyć dalej samodzielnie. Nie miałam sumienia w połowie zadania powiedzieć jej "dobranoc", chociaż oczy mi się zamykały.
8 mar 23:34
Eta: Basiu! Byłam pod wielkim wrażeniem i tez Wam kibicowałam ( cichutko). tak myślałam ,ze do końca Jej pomożesz! Czekałam aż skończycie! Podziwiałam Twoją wytrwałość i pełne oddanie! Nie mogłam iść spać ( też tak bym zrobiła!) bo widać ,że dziewczynie bardzo zależało na zrozumieniu zadania ( mało takich przypadków) Tak więc nie byłaś sama ( nie chciałam tylko przeszkadzać!) Pełny szacunek dla Ciebie .... ode mnieemotikonka! emotikonka
9 mar 00:46
Basia: Zmęczenie, zmęczeniem, ale mnie na prawdę cieszy jak ktoś, komu pomagam rzeczywiście chce zrozumieć i angażuje się we współpracę. Mam wtedy poczucie, że to co robię jest coś warte.
9 mar 00:53