matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia wymierne
Magdaa:
(
a
2
3b
+3b−2a):
3b−a
12b
20 wrz 18:15
M:
10 mar 16:22
Mei Lin:
a
2
3b−a
=(
+3b−2a) :
=
3b
12b
12b
=a
2
+9b
2
−6ab}*
=
3b−a
12b
=(a−3b)
2
*
=
3b−a
12b
=(3b−a)
2
*
=
3b−a
=12b(3b−a)
10 mar 17:50