matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
3 gim
4katy:
Gimnazjum 12,5 % kwoty 1600 zł − ile to jest złotych jaka to liczba , ktorej 150 % jest równe 330
20 wrz 17:41
oax:
1.100 % − 1600 12,5% − x
1600 * 12,5%
x=
=...
100
2.x * 150% = 300
300
x=
=...
150%
20 wrz 17:53