matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
olo93:
Wiedząc ze a jest kątem ostrym i tga=3 ,oblicz wartość wyrażenia : 8cosa−7sina5cosa+2sina
20 wrz 17:27
VEVO:
sinα
tgα=
cosα
20 wrz 17:30
VEVO:
sinα
cosα=
3
20 wrz 17:32