proszę o pomoc
Kaśśśś: 1:(x−5) + 1: (x+5) =
Jak to zrobić
20 wrz 17:24
Kaśśśś: 1:(x−5) + 1: (x+5) = Jak to zrobić
20 wrz 17:35
VEVO:
najpierw sprowadź do wspolnego mianownika
20 wrz 17:37
Kaśśśś: 1(x−5)(x+5) =2(x+5)(x−5)
dobrze
20 wrz 17:46
Kaśśśś: tam zapomnialam za pierwszym ułamkiem dodać ten sam
20 wrz 17:47
VEVO: mianownik tylko wymnożyłaś

A licznik
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
czy to wyrażenie będzie poprawne |
| + |
| = |
| + |
| ? chyba nie |
| | 2 | | 3 | | 6 | | 6 | |
| x+5 | | x−5 | |
| + |
| |
| (x−5)(x+5) | | (x−5)(x+5) | |
20 wrz 17:49
Kaśśśś: no dobrze rozumiem a wiesz może jak to zrobić
P=xr(r+l) i mam wyznaczyć l
20 wrz 17:58