Oblicz..
Martaaaaaaaaaaa: Oblicz długość krawędzi sześcianu , którego objętość jest równa sumie objętości trzech
sześcianów o krawędziach − 4 dm, 6dm, 8 dm
20 wrz 14:26
może : 88
20 wrz 14:38
oko: nie
20 wrz 14:40
może : 6
20 wrz 14:41
może : tez nie...
20 wrz 14:42
może : a bo to sa dm...
20 wrz 14:42
może : zaraz to będzie tak
40
3 + 60
3+ 80
3 = 792000 = 3V
a=?
V=792000
V=a
3
3√792000=a
tak
20 wrz 14:55
może: tak >? może ktoś spr
20 wrz 15:07
może: to znaczy że nie może nikt
20 wrz 15:12
ICSP: sumie objętości 3 sześcianów o krawędziach.
V = 43 + 63 + 83 = 64 + 216 + 512 = 798
a3 = 792 ⇔ a= 9
20 wrz 15:32
ICSP: 9dm oczywiście
20 wrz 15:32
roman: dzięki bardzo
20 wrz 15:39