Jak zmieni się objętośc...
Martaaaaaaaaaaa: Jak zmieni się objętość prostopadłościanu jeśli długości wszystkich jego krawędzi :
−zwiększymy trzykrotnie ,
−zmniejszymy dwukrotnie?
20 wrz 14:25
ICSP: V=abc
przykład pierwszy:
V
1=3a*3b*3c = 27abc
| V1 | | 27abc | |
| = |
| = 27 − odp. zwiększy się 27 razy. |
| V | | abc | |
drugi przykład spróbuj już sama zrobić.
20 wrz 14:38
Martaaaaaaaaaaa: wyjdzie wtedy 8?
20 wrz 14:43
ICSP: Nie.
a normalna
| 1 | |
| a zmniejszona dwukrotnie |
| 2 | |
20 wrz 14:45