matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny pomocy
zagubiony ;/:
mam podane q=6 n =5 Sn=1555 i mam obliczyć a
n
i a
1
... proszę o wyjaśnienie tego zadania i podanie wyników
19 wrz 21:00
Skipper:
https://matematykaszkolna.pl/strona/279.html
19 wrz 21:06
Eta:
q
n
−1
S
n
= a
1
*
q−1
podstaw dane i wyznacz a
1
=... a
n
= a
1
*q
n−1
= ...
19 wrz 21:07