matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
polik:
Wiemy, że log
2
a=
√
2
i log
2
b= −
√
2
. Zatem liczbą niewymierną jest liczba: a) log
2
ab b) log
2
√
2
ab c) log
2
a / log
2
b d) log
2
a/b
19 wrz 20:55
Eta:
a
odp d) log
2
= log
2
a −log
2
b=
√
2
−(−
√
2
)= 2
√
2
b
19 wrz 21:02
polik:
dzieki
19 wrz 21:36