jeden przykladzik!
sad: (−3x−1y2)−2 : (xy)−1
19 wrz 20:39
sad: podbijam
19 wrz 20:49
Eta:
9x2*y−4 : (x−1*y−1)= 9x2+1*y−4+1= ....
19 wrz 20:50
marektg: | (−3x−1v2)−2 | | | | x2 | |
| = |
| = |
| * xy = |
| (xy)−1 | | | | 9y−4 | |
19 wrz 20:53
sad: a wynik w ksiazce wynosi;
x3 : 9y3
stad tez wrzucilem to tutaj
19 wrz 20:53
marektg: | (−3x−1v2)−2 | | | | x2 | |
| = |
| = |
| * xy = |
| (xy)−1 | | | | 9y−4 | |
19 wrz 20:54
sad: dobra marek widze, ze tobie cos bardziej zblizonego wyszlo

przeanalizuje
19 wrz 20:54